قلیه ماهی آبادانی ، از لذیذترین غذاهای محلی جنوب

استان خوزستان در جنوب غربی کشور واقع شده و به دلیل برخورداری از اقلیمی منحصر به فرد ، از فرهنگ غذایی اصیل و متفاوتی نیز برخوردار است. قلیه ماهی ، یکی از مشهورترین و پرمصرف‌ترین خورشت‌های بومی و محلی استان خوزستان است که با ماهی ، پیاز، سیر، زردچوبه ، نمک ، فلفل ، سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله) ، رب انار (در صورت تمایل می‌توان از رب گوجه‌فرنگی استفاده کرد) ، تمبر هندی و روغن طبخ می‌شود. قلیه ماهی معروف ترین و خوشمزه ترین غذای جنوبی است که در اهواز ، خوزستان ،  آبادان و سایر مناطق جنوبی کشور بسیار محبوب است. پیشکادمی شما را به خواندن ادامه این مطلب دعوت می‌کند.

 

       مواد لازم

زردچوبه و نمک به مقدار لازم
پودر فلفل قرمز یک قاشق چایخوری
تمرهندی یک بسته
پیاز یک عدد متوسط
سیر یک عدد کامل
سبزی ( گشنیز و شنبلیله) (مقدار شنبلیله کم باشد تا تلخ نشود) 300 گرم
شوریده یا سنگسر یا هامور (ماهی پوست گرفته و پاک شده) یک کیلو
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه قلیه ماهی آبادانی :

پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن ، کمی تفت می‌دهیم. سپس سیر ، شنبلیله و گشنیز خرد شده را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. توجه کنید سبزی باید با شعله کم تفت داده بشه تا وقتی که کاملا آب سبزی خشک بشود (اگر دیدید که سبزی به کف دیگ میچسبد یعنی آبش خشک شده) بعد از اینکه آب سبزی خشک شد ، روغن را به آن اضافه کنید. سبزی را با شعله زیاد حدود نیم ساعت سرخ کنید تا کاملا سیاه شود. ماهی را نیز با کمی زردچوبه و نمک به سبزی اضافه کنید و چند دقیقه تفت  دهید. حالا شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه بپزید تا آماده سرو شود. خورشت قلیه ماهی را با نان و برنج می‌توان سرو کرد. از طعم عالی این غذای جنوبی لذت ببرید.

 

آشپزی در مشهد با پیشکادمی 

 

قلیه ماهی آبادانی ، از لذیذترین غذاهای محلی جنوب