تفاوت برنج سفید با قهوه ای؟
برنج بخش مهمی از رژیم غذایی برای بسیاری از افراد در سراسر جهان است. با وجود انواع مختلفی از آن و طیف گسترده ای از کاربردهای ممکن ، برنج می تواند ماده ای مقوی ، مغذی و متنوع باشد.
دو نوع اصلی برنج، برنج سفید و قهوه ای است. هر دو نوع از یک دانه مشابه به دست می آیند ، اما برنج سفید مراحل بیشتری را برای تصفیه آن انجام میشود. برنج قهوه ای نوعی از غلات کامل است.
در رابطه با تفاوت برنج قهوه ای و سفید و کدام یک از برنج ها بهتر است ؟
تغذیه
طبق اعلام وزارت زراعت ملی ایالات متحده ، یک فنجان متوسط ، پخته شده و غنی شده از برنج سفید به وزن 186 گرم فراهم میکند :
· 242 کیلو کالری
· 4.43 گرم پروتئین
· 0.39 گرم چربی
· 53.2 گرم کربوهیدرات
· 0.56 گرم فیبر
برنج همچنین حاوی طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین B9 است. برنج غنی شده حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به برنج غیر غنی شده است.
یک فنجان برنج قهوه ای پخته و دانه بلند به وزن 202 گرم تهیه می کند :
· 248 کیلو کالری
· 5.54 گرم پروتئین
· 1.96 گرم چربی
· 7/51 گرم کربوهیدرات
· 3.23 گرم فیبر
همچنین حاوی ویتامین B9 ، آهن و سایر ویتامین ها و مواد معدنی است.
تفاوت های تغذیه ای
جدول زیر چگونگی مقایسه ویتامین ها و مواد معدنی در یک فنجان برنج قهوه ای پخته شده با یک فنجان برنج سفید پخته شده و غنی شده را نشان می دهد. همچنین مقادیر روزانه توصیه شده برای یک بزرگسال 19 ساله یا بالاتر را نشان می دهد. مقدار آنها از نظر سن و جنس متفاوت است.
اندازه گیری ها در میلی گرم (mg) یا میکروگرم (mcg) است.
مواد مغذی |
برنج سفید |
برنج قهوه ای |
مقادیر روزانه توصیه شده |
آهن (میلی گرم) |
2.8 |
1.1 |
8–18 |
ویتامین B-1 (میلی گرم) |
0.3 |
0.4 |
1.1–1.2 |
ویتامین B-3(میلی گرم) |
3.4 |
5.2 |
14–16 |
ویتامین B-6 (میلی گرم) |
0.1 |
0.3 |
1.3 |
ویتامین B-9 |
108 |
18.2 |
400 (با نیازهای اضافی در دوران بارداری) |
فسفر (میلی گرم) |
68.8 |
208 |
700 |
منیزیم (میلی گرم) |
24.2 |
78.8 |
برنج قهوه ای برای چه کسانی مضر است ؟
نظرتون رو بنویسیدآدرس ایمیل شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد. |
0 نظر ثبت شده است