آش ترخینه‌ی کردستان ، تقویت کننده بدن در برابر سرماخوردگی

‌ترخینه یکی از غذاهای سنتی استان کردستان واقع در غرب ایران است که بیشتر در زمستان خورده می‌شود ، اما مواد اصلی آن را در بهار و تابستان تهیه می‌سازند

ایران پرس / ایران نیوز: ترخینه نوعی دستور پخت غذای نیمه آماده در زمستان است که با آن نوعی

آش درست می‌کنند

 

 

ترخینه غذایی است که از گندم پخته و خشک و دوغ غلیظ تهیه می‌شود و مراحل مختلفی را برای ساخت طی می‌کند. در انتها ترخینه در آفتاب خشک می‌شود و آن را برای استفاده در زمستان ، انبار می‌کنند

در فصل سرد ، منطقه کردستان به دلیل دارا بودن اقلیم سرد و کوهستانی ، دمای بسیار پایینی دارد. به این دلیل که کردستان زمستانی سخت و برفی دارد ، ترخینه را از مواد اولیه که در بهار و تابستان موجود است آماده و در آفتاب تابستان خشک می‌کنند. ماده ترخینه وقتی خشک می‌شود می‌تواند برای مدت طولانی نگهداری شود تا آذوقه‌ای برای زمستان سخت و سرد باشد. از ترخینه‌ی خشک در زمستان آش ترخینه درست می‌کنند. آش ترخینه برای تقویت بدن در برابر سرماخوردگی نیز بسیار مفید است. در تصاویر زیر روند تهیه ترخینه در منطقه کردستان واقع در غرب ایران را مشاهده خواهید کرد. پیشکادمی به شما پیشنهاد می‌دهد برای زمستان به فکر تهیه کردن ترخینه در خانه خود باشید. با این امید که پس از دوران کرونا بتوانید به غرب ایران سفر کنید و زمستان خود را با خوردن آش ترخینه گرم سازید

 

این تصاویر زنان کرد اهل روستای گواز را نشان می‌دهد که در حال آماده سازی ترخینه برای انبار کردن آذوقه در زمستان هستند

 

آشپزی در مشهد با پیشکادمی

آش ترخینه‌ی کردستان ، تقویت کننده بدن در برابر سرماخوردگی