کنافه،دسر اصیل خاورمیانه

 

 

این شیرینی جذاب از دوران امپراطوری عثمانی تا کنون،در بسیاری از کشورهای خاورمیانه همچنان رایج و مشهور است.در لبنان،ترکیه،مصر و فلسطین طرفداران زیادی دارد و در هر منطقه با روشی متفاوت طبخ می شود.در تبریز ایران نیز،به طور معمول در ماه رمضان یک نوع شیرینی که رشته ختای نام دارد،درست می شود که نوعی کنافه آذربایجانی محسوب می شود.سینی کنافه بزرگترین بشقاب دسر دنیا است که  سال2017  در انتاکیه ترکیه و سال 2009 در نابلس فلسطین با طولی حدود 80 متر و وزن تقریبی 1500 کیلوگرم،درست شد.

در این مطلب شما را مرحله به مرحله همراه با تصویر،با  طرز تهیه این دسر خوشمزه آشنا می کنیم.امیدوار هستیم که کنافه باب طبع شما هم باشد و از طعم خاص کنافه در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

 

 

طرز تهیه دسر کنافه (برای 10 تا 12 نفر)

 

مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه                                                    

 

مدت زمان پخت: 20 دقیقه

 

مواد لازم برای تهیه شربت

 شکر  : 4 پیمانه

آب : 2 پیمانه

آبلیمو : 1  قاشق غذاخوری

 

آب،شکر و آبلیمو را در یک ظرف مخلوط کنید و آن را روی شعله متوسط قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب حل شود.از روی شعله برش دارید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود.

 

مواد لازم برای تهیه کنافه

خمیر فیلو خرد شده (رشته های کارادایف یا رشته های بسیار نازک سمولینا)  : نیم کیلوگرم

پنیر رنده شده موزارلا : یک کیلوگرم

کره آب شده : 1.5 پیمانه (284 گرم)

زعفران دم کرده یا رنگ خوراکی نارنجی به مقدار دلخواه

 

پسته خرد یا پودر شده به مقدار دلخواه (جهت تزیین)

 

مرحله اول:فر را تا دمای 375 درجه فارنهایت (190 درجه سانتی گراد) گرم کنید.

 

مرحله دوم:مطمئن شوید که خمیر فیلو یا رشته های کادایف به طور کامل خرد شده باشند.آنها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با استفاده از دست هایتان رشته ها را خرد کنید

 

مرحله سوم:کره آب شده و زعفران دم کرده یا رنگ خوراکی را  اضافه کنید و محتویات کاسه را با دست هم بزنید تا تمام رشته ها چرب شوند و رنگ بگیرند.

مرحله سوم

 

 

مرحله چهارم:نصف محتویات کاسه را در سینی فر یا ظرفی با سایز تقریبی ده در پانزده پخش کنید و آنها را با دست فشار دهید تا منسجم شوند.

مرحله چهارم

 

 

مرحله پنجم:با پنیر رنده شده به شیوه تصویر زیر،رشته ها را بپوشانید.

مرحله پنجم

 

 

مرحله ششم:با باقی مانده رشته ها روی پنیرها را بپوشانید و مثل مرحله چهارم،با دست فشار دهید تا به هم فشرده شوند.

مرحله ششم

 

مرحله هفتم:به مدت پانزده دقیقه در فر گرم شده قرارش دهید.

 

مرحله هشتم:پس از پخت،به آرامی و با دقت به یک سینی یا ظرف سرو انتقالش دهید.

 

مرحله نهم:با قاشق شربت خنک شده را روی سطح کنافه داغ بریزید(در مورد مقدار شربت له ذائقه خودتان رجوع کنید)

 

مرحله دهم:کنافه را با پودر پسته تزیین کنید و این دسر را گرم سرو کنید.

مرحله دهم

 

 

کنافه را می‌توانید تا سه روز در یخچال نگهداری کنید و برای گرم کردنش 10 تا 20 ثانیه در مایکروویو قرارش دهید.نکته:

 

 

با این امید که در کنار عزیزانتان لذت ببرید

 

طرز تهیه شیرینی کنافه