دُیماج ترکها ، یک عصرانهی سالم و سبک است
دُیماج ، یک نوع از عصرانههای محلی ترکهاست که در مناطق مختلف ترکنشین از قدیم تا امروز رایج است. برای تهیه دیماج از مواد باقیمانده نان و پنیر و سبزیجات استفاده میشود. احتمال میرود که منطق تهیه دیماج جلوگیری از دور ریختن غذا باشد اما در بعضی خانوادهها درست کردن دیماج از خردههای نان ، پنیر ، خیار و گوجه همچنان مرسوم است.
در قزوین با خردههای نان لواش قزوینی ، خرده پنیر محلی کهنه یا پنیر کوزه محلی ، خرده گردو ، پیازداغ و زرچوبه دیماج درست میکنند که همین حالا هم طرفداران زیادی دارد. چرا که دیماج ، ترکیب غذایی خیلی خوشمزه و سبکی برای عصرانه محسوب میشود.
در جاهایی که پنیر کهنه پیدا نمیشود ، پنیر لیقوان یا انواع پنیرهای گوسفندی جایگزین مناسبی هستند. در قزوین دیماج را برای مراسم افطاری و یا سیزده به در تهیه و این رسم قدیمی مناطق ترک نشین را به این شیوه حفظ میکنند. درست کردن دیماج در خانه بسیار ساده است پس شما هم از ترکیب کردن خردههای مواد غذایی ، برای عصرانه دیماج درست کنید و از اصالت طعم دیماج لذت ببرید.
نظرتون رو بنویسید
آدرس ایمیل شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد.
0 نظر ثبت شده است