پیراشکی آلمانی با سس وانیل (دامپنودلن)

آلمانی‌ها اغلب برای شام غذاهای سنتی شوری را انتخاب می‌کنند که با کمپوت میوه یا سس وانیل شیرین می‌شوند. پیراشکی‌هایی که در شیر شیرین شده‌اند ، در انتها با سس طعم دار می‌شوند. این باعث می‌شود که یک لقمه خوب و جویدنی با درون نرم شکل بگیرد. سس غنی و خامه‌ای وانیل همان سسی هست که به پیراشکی‌های آلمانی - که در این مطلب با دستورالعمل تهیه آن آشنا می‌شوید -  طعم منحصر به فردی را اضافه می‌کند. پیشکادمی شما را به خواندن ادامه این مطلب دعوت می‌کند.

 

مواد لازم

1 و1/8  قاشق چایخوری مخمر خشک فعال

4 قاشق غذاخوری شکر (تقسیم شده)

1/4 فنجان آب (ولرم ، 110 درجه فارنهایت)

3/4 فنجان شیر (ولرم ، 110 درجه فارنهایت)

4 قاشق غذاخوری کره ذوب شده (تقسیم شده)

1/4 قاشق چایخوری نمک

 2 و 1/4 فنجان آرد همه منظوره الک شده (یا در صورت لزوم بیشتر)

1/2 فنجان شیر (سرد)

 

دستورالعمل تهیه پیراشکی آلمانی

مخمر و 1 قاشق غذاخوری شکر را در آب گرم حل کنید. اجازه دهید مخلوط 5 دقیقه در همان حال بماند تا حبابدار شود.

در یک کاسه 1 قاشق غذاخوری شکر ، شیر ولرم ، 2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده و نمک را هم بزنید تا شکر و نمک کاملا حل شوند.

مخلوط مخمر حباب دار را به مخلوط شیر اضافه کنید و سپس 2/4 فنجان آرد را نیز به آنها اضافه کنید ، آنقدر مواد را هم بزنید تا خمیر یکدست شود. در صورت لزوم آرد اضافی را اضافه کنید ، تا زمانی که خمیر به شکل یک گلوله نرم درآید.

خمیر را روی تخته ای که کمی آرد پاشی کرده‌اید قرار داده و به مدت 5 دقیقه آن را ورز دهید.

حالا یک کاسه را کمی چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. روی خمیر را بپوشانید و بگذارید در یک مکان گرم تا حدوداً 45 دقیقه استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.

خمیر را به 12 قسمت تقسیم کرده و به شکل گلوله در آورید.

گلوله‌ها را با فاصله 2 اینچ روی یک ورق پخت که کمی چرب شده ، قرار دهید. روی گلوله‌ها را با حوله تمیز بپوشانید و دوباره اجازه دهید در یک نقطه گرم حدود 45 دقیقه استراحت کند تا دو برابر شود.

2 قاشق غذاخوری کره باقی مانده را در یک قابلمه ذوب کنید. سپس 2 قاشق غذاخوری باقیمانده شکر و شیر سرد را نیز اضافه کرده ، آنها را هم زده و بجوشانید.

بعد از جوشیدن مایع داخل قابلمه حرارت را کم کنید ، کوفته‌ها را داخل قابلمه بچینید و درب قابلمه را هم بگذارید.

حالا بدون اینکه درب قابلمه را بردارید اجازه دهید پیراشکی‌ها  25 دقیقه بجوشند و سپس آنها را بررسی کنید. (پیراشکی‌ها را به آرامی بپزید تا تمام مایعات داخل قابلمه را جذب کنند)

پیراشکی‌ها را از روی حرارت بردارید اما تا زمان سرو آنها را گرم نگه دارید.

پیراشکی‌های آلمانی را گرم به همراه سس وانیل و کمپوت میوه ترش سرو کنید و از طعم بسیار متفاوت آنها لذت ببرید.

 

آشپزی در مشهد با پیشکادمی

 

پیراشکی آلمانی با سس وانیل (دامپنودلن)