لوبیا لیما کریسمس (لوبیا عروس) چیست و چه خواصی دارد؟

لوبیا لیمای کریسمس از حبوبات بسیار پر خاصیت است که به تازگی وارد ایران شده و در غذاهای مختلف به کار می‌رود. در ایران به این لوبیا ، لوبیا عروس می‌گویند که دلیل این نامگذاری نیز نامعلوم است. نام اصلی این ماده غذایی مفید ، لوبیا لیمای کریسمس (Christmas Lima Bean) است.

لیما شهری است در کشور پرو که این لوبیا در قرن ۱۹ میلادی در آنجا کشت و تکثیر شده است اما خاستگاه اصلی این لوبیا هنوز مشخص نیست. این لوبیا رنگی زیبا و طعمی شبیه فندق دارد.

از زمان تکثیر گسترده لوبیا کریسمس کمتر از صد سال می‌گذرد بنابراین دارای نام‌های متعددی از جمله لوبیا کریسمس و لوبیا فندقی است. همانطور که گفته شد این لوبیا در قرن ۱۹ میلادی در شهر لیما در کشور پرو کشت شده و از آنجا توسط تجار و بازرگانان وارد جنوب غرب آمریکا شد. لوبیا لیما در دهه ۱۸۴۰ میلادی از محبوب ترین لوبیاها در جنوب غرب آمریکا بوده است.

این لوبیا طعمی بسیار عالی دارد بنابراین در انواع سالاد ، سوپ ، برنج ، آش و خوراک‌های گوشت یا سبزیجات استفاده می‌شود.

 

خواص لوبیا لیما (لوبیا عروس)

این لوبیا از نظر ارزش غذایی ، یکی از غنی ترین لوبیاها است.

۱۰۰ گرم از این لوبیا دارای ارزش غذایی به شرح زیر است :

  • کالری: ۳۴۳
  • سدیم:۱۴ میلی گرم
  • پروتئین: ۲۰  گرم
  • فیبر:۲۰ گرم
  • کلسیم: ۵۷ میلی گرم
  • آهن: ۷.۷ میلی گرم (تامین ۹۷درصد از نیاز روزانه بدن)

 

همانطور که میبیند این لوبیا سرشار از آهن است و حدودا ۵ برابر لوبیاچیتی آهن دارد. بنابراین مصرف لوبیا لیما برای کودکان و زنان باردار به شدت توصیه می‌شود.

آشپزی در مشهد با پیشکادمی

 

 

لوبیا لیما کریسمس (لوبیا عروس) چیست و چه خواصی دارد؟