ساوری پلو ، غذای مقوی خراسان
ساوری پـــلو غذای محلی مقوی و خوشمزه جنوب خراسان است. این غذای محلی خراسان از غذاهای معروف بیرجند به شمار میآید که هم خوشمزه است و هم به خوبی انرژی لازم را برای بدن تامین میکند. ساور در زبان خراسانی معنی خرده ریز را دارد. ریشه این کلمه قدیمی نیز به ترکی مغولی برمیگردد. برای تهیه "ساوری" گندم را با آب میپزند و آن را در ظرفهایی در آفتاب پهن میکنند تا خشک شود. سپس آن را بو میدهند و آسیاب می کنند تا بلغور شود. در خراسان این بلغور را ساوری مینامند. پیشکادمی شما را به آشنایی با این غذای محلی خراسان دعوت میکند.
مواد لازم
برنج ۳ پیمانه
بلغور گندم ۵/۱ پیمانه
رشته پلویی ۱۰۰ گرم
لپه ۵۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی ۵۰ گرم
عدس ۱پیمانه
گوشت قیمه ای ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
دارچین ۱ قاشق چایخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به اندازه دلخواه
زعفران و کره به اندازه دلخواه
طرز تهیه ساوری پلو:
حبوبات را ده تا دوازده ساعت خیس کرده ، بپزید و آبکش کنید.
پیاز را خرد کرده و با کمی روغن و گوشت تفت بدهید. وقتی گوشت سرخ شد، زردچوبه و ادویه و فلفل را اضافه کرده و روی آن آب بریزید. اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد. پس از پختن گوشت، نمک را به آن بیفزایید.
برنج را که از قبل خیس کردهاید در قابلمه بریزید. قبل از آبکش کردن برنج ، رشته پلویی را در آب جوش برنج ریخته و اجازه دهید ۵دقیقه بجوشد. سپس بلغور را در آب برنج بریزید و همه را با هم آبکش کنید. ته قابلمه را روغن بریزید. پلو را در آن ریخته و لایه لایه گوشت و حبوبات را روی برنج بریزید. در پایان کره را آب کرده و همراه با زعفران دم کشیده، روی پلو بریزید. اجازه دهید برنج دم بکشد ، سپس آن را همراه با مخلفات مورد علاقه خودتان سرو کرده و از طعم این غذای خوشمزه خراسانی لذت ببرید.
آشپزی در مشهد با پیشکادمی
نظرتون رو بنویسید
آدرس ایمیل شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد.
0 نظر ثبت شده است