دوپیازه میگو ، غذای محبوب بوشهر
دوپیازه یا دو پیازا دستهای از غذاهای محبوب و رایج در بحشهایی از ایران ، افغانستان ، پاکستان و هندوستان است. دوپیازه معمولا متشکل از پیاز داغ ، سیبزمینی ، گوجهفرنگی ، نمک و سایر ادویههاست. مشهورترین خوراکهای دوپیازه در ایران عبارتند از دوپیازه آلوی شیرازی ، دوپیازه گوشتی، دوپیازه سیبزمینی ، دو پیازه بادمجان ، دو پیازه تخممرغ ، دو پیازه مرغ و دوپیازه میگوی بوشهری. پیشکادمی در این مطلب شما را با دستورالعمل تهیه دوپیازه میگو ، غذای رایج بوشهری ، آشنا میکند. با ما همراه شوید.
در ابتدا باید بگوییم که میگو، سرشار از کلسیم ، ید ، پروتئین ، فسفر، آهن ، ویتامین B۱۲ ، ویتامین D، سلنیوم ، چربیهای غیر اشباع ، نیاسین و امگا۳ است. با این حساب جا دادن میگو در رژیم غذایی هفتگی یا ماهانه میتواند سلامتی را برای بدن شما به ارمغان بیاورد.
مواد لازم برای تهیه دوپیازه میگوی بوشهری
(برای ۴ نفر)
- ۵۰۰ گرم میگو
- ۲ عدد پیاز پوستکنده
- ۲ عدد سیبزمینی پوستکنده و نگینی خردشده
- ۵ حبه سیر پوستکنده
- ۱ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو
- ۵۰ گرم کره
- ۱ قاشق مربا خوری سرکه سفید
- ۲ قاشق غذا خوری سس تارتار
- ۱ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
- نصف پیمانه آب پیاز
- ۱ قاشق مرباخوری سس فلفل
- نصف قاشق چایخوری زردچوبه
- نصف قاشق چایخوری دارچین
- نصف قاشق چایخوری زنجبیل
- ۲ عدد برگ بو
- نمک و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
- روغن سرخکردنی به مقدار لازم
- نان یا برنج برای سرو
- ترشی بندری یا هر نوع ترشی برای سرو
دستورالعمل تهیه دوپیازه میگوی بوشهر
۱. میگوها را پاک کنید و بشویید. سپس آنها را در یک صافی بریزید تا آب آنها خارج شود.
۲. در یک قابلمه مناسب ، مقداری آب بریزید و آن را روی اجاق گاز قرار دهید. پس از به جوش آمدن آب ، ۱ عدد پیاز و ۱ حبه سیر چهار قاچ شده را به همراه مقداری آبلیمو و برگ بو در قابلمه بریزید و سپس میگوها را به قابلمه اضافه کنید.
۳. بعد از گذشت کمتر از یک دقیقه ، میگو را از قابلمه دربیاورید. همین که میگو چند جوش بزند و رنگ آن کمی تغییر کند ، برای گرفتن بوی آن کافیست. اگر میگو مدت زیادی در آب جوش بماند بافت آن خیلی سفت خواهد شد.
۴. میگوها را آبکش کنید.
۵. بقیه پیازها و سیر را به صورت نگینی خرد کنید.
۶. کمی روغن سرخکردنی در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی شعله متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز را به ماهیتابه اضافه کرده و به مدت ۳ دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند. سیرهای خردشده را نیز به پیازها اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه دیگر آنها را تفت دهید.
۷. زردچوبه و کره را به پیاز و سیر اضافه کنید و آنها را با هم تفت دهید. سپس رب گوجهفرنگی و فلفل سیاه و قرمز را نیز به میگوها بیفزایید و خوب هم بزنید. رب را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
۸. میگوها را داخل ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید. سپس آبلیمو و دیگر ادویهجات را به ماهیتابه اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید و تفت دهید.
۹. مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس سیبزمینیها را داخل آن بریزید و آنها را به مدت ۵ تا ۸ دقیقه نیمپز کرده ، سپس آنها را آبکش کنید.
۱۰. در یک ماهیتابه دیگر کمی روغن بریزید و آن را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس سیبزمینیها را در روغن ریخته و آنها را سرخ کنید.
۱۱. سیبزمینیهای سرخ شده را به میگوها اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
۱۲. آمادهسازی سس دوپیازه میگو: آب پیاز، سس تارتار، زعفران دمکرده ، آبلیمو، سس فلفل و سرکه را داخل یک کاسه بریزید و آنها را خوب هم بزنید.
۱۳. سس دوپیازه را به میگوها اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا طعم سس به خورد میگوها و سیبزمینیها برود. شعله گاز را کم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه به خوراک اجازه دهید تا جا بیفتد.
۱۴. دوپیازه میگو را با برنج یا نان و همراه با ترشی سرو کنید.
از طعم این غذای لذیذ بوشهری لذت ببرید!
آشپزی در مشهد با پیشکادمی
نظرتون رو بنویسید
آدرس ایمیل شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد.
0 نظر ثبت شده است