سس خانگی آچیوته (با دانه‌های آناتو)

سس خانگی آچیوته یک طعم دهنده محبوب در غذاهای آمریکای مرکزی ، مکزیک و کارائیب است که با دانه‌های آناتو ، زیره ، فلفل ، گشنیز ، پونه کوهی ، میخک و سیر درست می‌شود. عطر و طعم این سس خاکی تا حدودی شیرین ، تند و کمی دودی است که می‌تواند به عنوان سس ، طعم ‌دهنده یا مالش برای گوشت ، مرغ و ماهی استفاده شود. این سس خمیری را می‌توانید به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کنید. پیشکادمی در این مطلب طرز تهیه این سس خانگی خوش طعم را با شما به اشتراک می‌گذارد.

 

مواد لازم

1/4 فنجان دانه آناتو

1 قاشق غذاخوری دانه گشنیز

1 قاشق غذاخوری پونه کوهی خشک

1 قاشق چایخوری دانه زیره

1 قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه

2 عدد میخک کامل

1 قاشق چایخوری نمک

5 حبه سیر (پوست کنده)

1/2 فنجان آب پرتقال تلخ (یا 1/4 فنجان آب پرتقال معمولی به علاوه  1/3 فنجان سرکه سفید)

 

دستورالعمل تهیه

آناتو ، دانه های گشنیز ، پونه کوهی ، دانه‌های زیره ، دانه های فلفل  و میخک را در آسیاب پودر کنید. 

ادویه های آسیاب شده را به همراه نمک ، سیر و آب پرتقال تلخ در مخلوط کن بریزید.(تا زمانی که یکدست شوند)

خمیر حاصل شده را در یک ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید. این سس طعم دهنده را برای آماده سازی گوشت ، مرغ و ماهی به کار ببرید.

 

نحوه استفاده از سس خمیری Achiote

برای استفاده از خمیر آچیوته خانگی ، مخلوط را روی مرغ ، گوشت یا ماهی بمالید و اجازه دهید 4 تا 6 ساعت بماند. همچنین می‌توانید آن را با آب ، آبگوشت ، آب مرکبات ، سس Worcestershire یا سرکه رقیق کرده و به عنوان طعم دهنده از آن استفاده کنید.

آشپزی در مشهد با پیشکادمی

 

سس خانگی آچیوته (با دانه‌های آناتو)