چای مراکشی و مراسم فراهم کردن آن در حضور میهمان

در کشور مراکش،دم کردن و نوشیدن چای یک سنت بسیار دوست داشتنی است که نشان از مهمان نوازی و دوستی دارد و تحت هر شرایطی،با دقت و ظرافت انجام می‌شود.

در حالی که در مراکش تهیه غذا اغلب بر عهده زنان است،چای مراکشی توسط مردهای خانواده و در حضور میهمان آماده می‌شود.دم کردن چای مراکشی سنت و آیینی هنری است که از یک نسل به نسل بعدی منتقل می‌شود.

فرایندی که در آن چای مراکشی آماده خوردن می‌شود،آتایی نام دارد.این رسم ممکن است در مناطق مختلف و با تغییر فصل‌ها،کمی متفاوت باشد اما مهمان نوازی گرم،اصل قابل توجهی است که در همه حال،بدون هیچ تغییری برقرار است.

این چای دراستکان‌های های کوچک سرو می شود و فقط در صورت داشتن کف روی استکان،قابل نوشیدن است.

ریختن چای از یک قوری با یک دهانه خمیده بلند از ارتفاع حداقل دوازده اینچ انجام می‌شود که

باعث تشکیل کف در سطح چای می‌گردد.در صورت عدم وجود کف روی سطح استکان چای،مشخص می‌شود که چای مراکشی آماده سرو نیست و باید مدت طولانی‌تری دم بکشد.در این صورت،چای موجود در استکان دوباره درون قوری ریخته می‌شود.

در برخی مناطق ریختن و بازگرداندن چای به درون قوری،به منظور هم‌زدن محتویات داخل قوری صورت می‌پذیرد و بخشی از آیین به شمار می‌آید. لازم به توضیح است که این عمل،نشان از حضور میزبان باتجربه دارد.

فراهم کردن چای مراکشی برای چشیدن طعم آن،در خانه و به سادگی امکان‌پذیر است.پیشنهاد ما این است که با ترکیب کردن موادی که در ادامه این مطلب نام برده‌ می‌شوند،برای خود و عزیزانتان نوشیدنی اصیل و متفاوتی را سرو کنید و با ذائقه مردم مراکش آشنا شوید.

 

مواد لازم برای تهیه چای مراکشی:

برگ چای سبز(یک قاشق غذاخوری)،چند عدد برگ نعناع تازه،دو فنجان آب جوش،سه الی چهار قاشق غذاخوری شکر.

 

پیشنهاد:

اگر نمی‌توانید از چای سبز یا شکر استفاده کنید،می‌توانید برای داشتن یک نوشیدنی مشابه،چای سیاه دم کشیده را همراه با آب جوش،برگ تازه نعناع و چند عدد چوب دارچین در یک قوری بریزید و اجازه دهید تا پنج دقیقه دم بکشد.

از طعم های ویژه لذت ببرید!

 

آیین سنتی دم کردن چای مراکشی