چرا باید رنگین کمان را بخوریم؟
اغلب به ما گفته میشود که باید "رنگین کمان را بخوریم" ، اما در واقع این به چه معناست؟ و آیا واقعاً آنقدر مهم است؟ Tracey Raye ، کارشناس بهداشت تغذیه ، در مورد این موضوع که چرا خوردن رنگین کمان بهترین کاری است که برای سلامتی خود انجام می دهیم ، صحبت کرده است که پیشکادمی خلاصه مطلب را با شما به اشتراک میگذارد.
امروزه ما میدانیم که میوهها و سبزیجات غذاهای سالمی هستند که احتمالاً همه ما باید بیشتر اوقات آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانیم ، اما آیا میدانید تنوع نیز مهم است؟ غذاهای گیاهی مانند میوهها و سبزیجات حاوی ترکیباتی به نام "عناصر غذایی گیاهی" هستند که به رنگ غنی ، زیبا و همچنین طعمها و رایحههای مشخص آنها کمک میکنند.
غذاهای گیاهی متنوع حاوی مقادیر مختلفی از طیف وسیع عناصر غذایی گیاهی هستند. به همین دلیل در میان غذاهای تازه طیف رنگی متمایز و متنوعی داریم. در حالی که برخی از میوهها و سبزیجات منبع بیش از یک ماده مغذی گیاهی هستند ، برخی دیگر مقادیر کمی از مواد مغذی را دارند.
مطالعات متعدد فواید متعدد عناصر غذایی فیتونی رنگارنگ را نشان میدهد ، از جمله اثرگذاری عناصر غذایی به عنوان آنتی اکسیدان و کاهش دهنده التهاب. انتخاب یک رژیم متعادل و متنوع که شامل انواع رنگها باشد بهترین راه برای اطمینان از دریافت طیف کاملی از این مواد مغذی حیاتی است.
کدام غذاها حاوی عناصر غذایی گیاهی هستند؟
میوهها
سبزیجات
آجیل و دانهها
حبوبات
غلات کامل
گیاهان ، ادویه جات و ترشی جات
انواع چای
به معنای واقعی کلمه هزاران ماده مغذی گیاهی در غذاهای گیاهی یافت میشود که هر یک از آنها دارای کیفیت و فواید مختلفی هستند. به عنوان مثال :
رنگ قرمز : حاوی آنتی اکسیدانهایی مانند لیکوپن (در گوجه فرنگی) ، آنتوسیانین (توت قرمز) ، اسید الاژیک (توت فرنگی ، تمشک) و آستاگزانتین (ماهی قزل آلا ، میگو) است.
رنگ نارنجی : حاوی بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود ، از سلامت چشم پشتیبانی و به تولید هورمون نیز کمک میکند.
رنگ آبی : حاوی آنتی اکسیدانهای قوی به نام آنتوسیانین که ممکن است در محافظت از سلول در برابر آسیب نقش داشته باشد.
رنگ سبز : سرشار از رنگدانه "کلروفیل" است و مواد مغذی متنوعی را تأمین میکند. سبزیجات غنی از لوتئین و زئاگزانتین مانند کلم پیچ و اسفناج ممکن است در جلوگیری و کند کردن پیشرفت بیماری چشم ، تخریب ماکولای وابسته به سن مفید باشد.
رنگ سفید : سرشار از آنتوکسانتین است که میتواند در سلامت قلب نقش داشته باشد.
به یاد داشته باشید حتی در یک گروه رنگی ، مواد غذایی دارای عناصر غذایی گیاهی متفاوتی هستند. بنابراین جستجوی تنوع همچنان مهم است.
آشپزی در مشهد با پیشکادمی
نظرتون رو بنویسید
آدرس ایمیل شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد.
0 نظر ثبت شده است