ملیندا راسل؛ پیشگام آشپزی آزاد در دل تاریخ آمریکا
ملیندا راسل، زنی پیشگام در عرصه آشپزی نیمه قرن نوزدهم، نویسنده نخستین کتاب آشپزی در ایالات متحده بود که توسط یک زن آفریقایی-آمریکایی نوشته شده است. کتاب او، "Domestic Cook Book"، نه تنها مجموعهای از دستورهای آشپزی است بلکه نگاهی عمیق به میراث و تاریخ دوران پیش از جنگ داخلی آمریکا از دید یک زن آزاد رنگینپوست به شمار میرود.
این کتاب آشپزی که در سال 1866 در شهر Paw Paw ایالت میشیگان به چاپ رسید، شامل 260 دستور پخت است که در سراسر کتاب با عنوان "receipts" آمدهاند. ملیندا راسل بیش از 25 سال در حرفه آشپزی فعالیت داشت و در خانههای مختلف آشپزی میکرد و همچنین یک نانوایی را اداره میکرد.
این کتاب که در اواخر قرن بیستم توسط تاریخنگار آشپزی Janice Longone کشف شد، نخستین بار در سال 2007 بازچاپ گردید و سپس امسال توسط University of Michigan Regional Press دوباره منتشر شد. نسخهای از آن در Amazon موجود است که پس از فروش کامل، مجدداً موجود شد و همچنین به صورت رایگان برای دانلود در Kindle عرضه شده است.
ملیندا راسل زنی مصمم و سرسخت بود. او زنی آزاد بود زیرا مادربزرگش در ویرجینیا آزاد شده بود. طبق قوانین ویرجینیا پیش از جنگ داخلی، بردگان آزاد شده باید ایالت را ترک میکردند. ملیندا در حدود سال 1830 در Washington County، Tennessee به دنیا آمد و در Greeneville، Tennessee بزرگ شد.
او در چهل سال اول زندگی خود سفرهای زیادی داشت؛ از Greeneville به شهرهای Lynchburg و Abingdon در ویرجینیا و سپس بازگشت به مناطق روستایی اطراف Greeneville. پیش از جنگ داخلی، او قصد مهاجرت به لیبریا را داشت و پول کافی برای سفر جمع کرده بود، اما توسط هممهاجرانش مورد سرقت قرار گرفت و مجبور شد از نو شروع کند. سپس در Lynchburg ساکن شد و به عنوان پرستار شخصی همراه زنان سفیدپوست سفر میکرد و آشپزی میکرد. در شرح کوتاه زندگیاش، تاییدیهای از شخصیت او نیز آمده است.
حدود سال 1850 با Anderson Vaughan در ویرجینیا ازدواج کرد. پس از ترک Lynchburg، از سال 1851 تا 1855 در Abingdon کسبوکار خشکشویی داشت که در آن "Malinda Vaughan، خشکشوی مدرن، به بانوان و آقایان Abingdon اطلاع میدهد که آماده شستشو و اتو کردن انواع لباسها به بهترین و رضایتبخشترین شکل است." او پسری داشت که دچار نقص دست بود و تا پایان عمر از او مراقبت کرد.
پس از مرگ همسرش، به منطقه Greeneville بازگشت و ابتدا به مدت سه سال یک مهمانخانه اداره کرد؛ سپس به مدت شش سال کسبوکار نانوایی داشت که این دوره شامل دوران جنگ داخلی نیز میشد. در شرق تنسی حمایتهایی از اتحادیه وجود داشت و راسل از "باغ غرب" میشیگان شنیده بود. تحت پرچم آتشبس، به سمت شمال حرکت کرد و در Paw Paw، میشیگان ساکن شد. در همانجا کتاب آشپزی خود را در سال 1866 منتشر کرد.
در صفحهای با عنوان "قوانین و مقررات آشپزخانه"، او مینویسد: "من به مدت بیست سال در خانوادههای برجسته تنسی (زادگاهم)، ویرجینیا، کارولینای شمالی و کنتاکی به آشپزی مشغول بودهام... به دلیل اصول اتحادیهام مجبور به ترک جنوب در زمان شورش شدم و تمام دستمزدهای سخت به دست آمدهام به سرقت رفت؛ و اکنون که سنم بالا رفته و هیچ منبع درآمدی جز کار خودم ندارم، این کتاب را با هدف خدمت به عموم و خودم منتشر کردهام."
کتاب آشپزی شامل دستورهای متعددی برای شیرینیها است که نشاندهنده پیشینه نانوایی اوست. همچنین تنوع غذایی شمال و جنوب آمریکا در آن دیده میشود. دستورها برای آشپزهای ماهر نوشته شدهاند و فهرست مواد با توصیف کلی مقادیر ارائه شده است.
دستورها زمان و دما را مشخص نمیکنند؛ زیرا انتظار میرفت خوانندگان با اصول کلی آشپزی آشنا باشند. در آن زمان اجاقهای چدنی بدون نشانگر دما رایج بودند.
جزئیات اندازهگیری شامل علامت "do" است که آشپزها را سردرگم کرده بود تا اینکه مشخص شد مخفف "ditto" به معنای همان مقدار قبلی است.
آشپزهای خلاق امروزی در حال تفسیر دستورهای 160 ساله راسل هستند و دستورهای پخت خود را در ویدئوهای YouTube مانند "Recipes Remade" که توسط Virginia Museum of History and Culture در Richmond ارائه شده، منتشر میکنند.
در "قوانین و مقررات" نویسنده میگوید: "من مطمئنم دستورهای من خوب هستند، زیرا همیشه رضایتبخش بودهاند. به من توصیه شده که دستورهایم را منتشر کنم، زیرا ارزشمندند و هر خانوادهای به آنها نیاز دارد."

Reference from News: In an 1866 cookbook, a free woman's life
نظرتون رو بنویسید
آدرس ایمیل شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد.
0 نظر ثبت شده است